duminică, 12 decembrie 2010

IMPORTANTA UNUI ZAMBET

Un zambet inseamna o raza de soare in viata noastra.
Sa  daruiesti un zambet fericesti inima.
 Imbogateste pe cel care-l primeste,fara sa il saraceasca pe cel care-l daruieste.
Nu dureaza decat o clipa,dar amintirea lui este indelungata.
Nimeni nu este atat de bogat incat sa se poata lipsi de el,nici intr-atat de sarac incat sa nu-l poate da.Zambetul naste bucurie in familie,da ajutor in munca si este un semn  de prietenie.
Un zambet da alinare celui care este obosit,da curaj in incercari si este un medicament in tristete.
Si daca intalnesti pe cineva care nu ti-l ofera, fi generos si ofera-i tu un zambet
Nimeni nu are mai mare  nevoie de un zambet decat cel care nu stie sa-l dea.
Daruindu-i un zambet va invata sa daruiasca si el la randu-l lui.Un zambet poate salva o viata,si costa atat de putin...
Intr-o zi inorata poate aduce soarele chiar si noua nu numai celor din jur .
Sa il oferim deci cu bucurie, din toata inima.
Fara nimic la schimb.
Doar un zambet...


DECALOGUL COMUNICARII EFICIENTE

1.Gandeste-te la un subiect interesant de discutie,cand nu ai de spus ceva valoros!
2.Asculta-i si pe ceilalti atunci cand ai vorbit destul!
3.Vorbeste la momentul potrivit!
4.Raspunde inteligent, cand esti provocat!
5.Calmeaza-te cand esti nervos si iritabil!
6.Asculta-ti sufletul cand intri in Biserica,pentru ca Dumnezeu sa-ti poata vorbi!
7.Priveste-ti inima cand pleci de la Biserica, pentru ca Duhul Sfant sa poata imprima in sufletul tau lucrurile pe care le-ai auzit!
8.Vorbeste despre partea buna a lucrurilor cand esti ispitit sa barfesti!
9.Vorbeste despre lucruri constructive cand esti ispitit sa critici!
10.Gandeste-te cum te exprimi astfel incat sa fii inteles,inainte de a vorbi.
Dragan Vasile.

POVESTEA CESCUTEI
O familie a plecat intr-o excursie in Anglia pentru a cumpara ceva dintr-un frumos magazin de antichitati, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de la casatorie. Amandurura le placeau antichitatile si produsele din argila, ceramice, in special cestile de ceai. Au observat o ceasca exceptionala si au intrebat:”Putem sa vedem cescuta aceea? Nu am vazut niciodata ceva atat de frumos.”
In timp ce doamna le oferea ceea ce cerusera, cescuta de ceai a inceput sa vorbeasca: “Voi nu puteti sa intelegeti. Nu am fost de la inceput o cescuta de ceai. Candva am fost doar un bulgare de argila rosie. Stapanul m-a luat si m-a rulat, m-a batut tare, m-a framantat in repetate randuri iar eu am strigat: “Nu face asta!”,“Nu-mi place!” “Lasa-ma in pace,” dar el a zambit doar si a spus cu blandete: “Inca nu!”
Apoi, ah! Am fost asezata pe o roata si am fost invartita, invartita, invartita. ”Opreste!” Ametesc! O sa-mi fie rau!” am strigat. Dar stapanul doar a dat din cap si a spus, linistit:”Inca nu.” M-a invartit, m-a framantat si m-a lovit si m-a modelat pana a obtinut forma care i-a convenit si apoi m-a bagat in cuptor. Niciodata nu am simtit atata caldura. Am strigat, am batut si am izbit usa .. “Ajutor! Scoate-ma de aici!” Puteam sa-l vad printr-o deschizatura si puteam citi pe buzele sale in timp ce clatina din cap dintr-o parte in alta: ”Inca nu.” Cand ma gandeam ca nu voi mai rezista inca un minut, usa s-a deschis. Cu atentie m-a scos afara si m-a pus pe raft... am inceput sa ma racoresc. O, ma simteam atat de bine!”“Ei, asa este mult mai bine” m-am gandit. Dar, dupa ce m-am racorit, m-a luat, m-a periat si m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut ca ma sufoc. “O, te rog, inceteaza, inceteaza, am strigat!” EL doar a dat din cap si a spus: “Inca nu!”
Apoi, deodata m-a pus din nou in cuptor. Numai ca acum nu a mai fost ca prima data... Era de doua ori mai fierbinte si simteam ca ma voi sufoca. L-am rugat. Am, insistat. Am strigat. am plans, eram convinsa ca nu voi scapa. Eram gata sa renunt. Chiar atunci usa s-a deschis si EL m-a scos afara si, din nou, m-a asezat pe raft, unde m-am racorit si am asteptat si am asteptat intrebandu-ma: ”Oare ce are de gand sa-mi mai faca?”
O ora mai tarziu mi-a dat o oglinda si a spus: ”Uita-te la tine.”
Si m-am uitat. Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu. Este frumoasa. Sunt frumoasa!!!
El a vorbit bland: “ Vreau sa tii minte, stiu ca a durut cand ai fost rulata, framantata, lovita, invartita, dar, daca te-as fi lasat singura, te-ai fi uscat. Stiu ca ai ametit cand te-am invartit pe roata, dar, daca m-as fi oprit, te-ai fi desfacut bucatele, te-ai fi faramitat. Stiu ca a durut si ca a fost foarte cald in cuptor si neplacut, dar a trebuit sa te pun acolo, altfel te-ai fi crapat. Stiu ca mirosurile nu ti-au facut bine cand te-am periat si te-am colorat peste tot, dar, daca nu as fi facut asta, niciodata nu te-ai fi calit cu adevarat. Nu ai fi avut stralucire in viata. Daca nu te-as fi bagat pentru a doua oara in cuptor, nu ai fi supravietuit prea mult fiindca acea intarire nu ar fi tinut. Acum esti un produs finit. Acum esti ceea ce am avut in minte prima data cand am inceput sa lucrez cu tine.”Morala este aceasta:
Dumnezeu stie ce face cu fiecare dintre noi. EL este OLARUL, iar noi suntem argila LUI. EL ne va modela, ne va face si ne va expune la presiunile necesare pentru a fi lucrari perfecte care sa implineasca buna, placuta sfanta SA voie.
Daca viata pare grea si esti lovit, batut si impins aproape fara mila; cand lumea ti pare ca se invarteste necontrolat; cand simti ca esti intr-o suferinta ingrozitoare, cand viata pare cumplita, fa-ti un ceai si bea-l din cea mai draguta ceasca, aseaza-te si gandeste-te la cele citite aici si apoi discuta putin cu OLARUL.
"Asta imi este toata misiunea si rostul pe pamant, pentru care m-a inzestrat cu daruri – desi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate partile, ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire. De alte ganduri si rosturi sunt strain."
 
Preot Arsenie Boca

"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".
Uneori chiar asa se intampla, cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu)...
Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede... Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi... lasandu- si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceiasi, pentru ca ne-am facut un prieten bun!!!
Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent (de la present = dar)! Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si savureza
fiecare moment...

Primita de la Cristina

--
Fie ca fiecare dintre noi sa fie ACUM eliberat de ceea ce l-a retinut prizonier ani indelungati, separandu-l de ceea ce-i apartine, si fie ca el sa cunoasca Adevarul care-l va elibera' - sa fie liber pentru a-si indeplini destinul, pentru a provoca manifestarea Planului Divin al vietii sale, Sanatatea, Bogatia, Iubirea si perfecta Expresie de sine