marți, 25 ianuarie 2011

IN CAUTAREA SUCCESULUI

Un tanar era in cautarea succesului. A studiat carti, a participat la cursuri, a intrebat oameni de succes... dar totusi nu reusea sa patrunda marele mister !

Intr-o zi, tanarul nostru l-a vizitat pe un batran foarte intelept, ce locuia in celalalt capat al lumii, intr-o cocioaba construita pe malul unei ape :

"Imi doresc mai mult ca orice sa fiu un om de succes. Dar nu reusesc decat sa bat pasul pe loc. Spune-mi maestre, care este secretul succesului ?".

Maestrul l-a privit senin, : "Vezi apa aceasta care susura pe langa noi ?"
"Da maestre !"
"Urmeaza-ma si vei afla cand vom fi ajuns pe partea cealalta !"

Maestrul si-a luat toiagul sau noduros si s-a pornit sa treaca apa ce isi croia involburata albia prin solul stancos.
Tanarul l-a urmat nerabdator insa se tinea cu dificultate pe picioare, caci apa curgea cu putere. Iar maestrul... nu ii spunea nici un cuvant.

Pe cand apa ii ajunsese deja pana la gat, tanarul se impiedica de toiagul batranului si... pe cand incerca sa se ridice simti mana acestuia deasupra capului sau, impingandu-l nemiloasa sub nivelul apei. Disperarea tanarului crestea in timp ce se zbatea sa isi salveze viata. Cand aproape ca isi pierduse orice speranta, maestrul ii dadu drumul, lansandu-l pe tanar sa traga o gura mare de aer.

Apoi isi continua drumul catre celalalt mal ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.
Tanarul isi reveni cu dificultate si porni inciudat catre malul pe care il astepta batranul !

"Batran nebun ! Mi-ai promis ca imi arati ce este succesul dar... n-am aflat nimic ! Ba mai mult... ai incercat sa ma ineci in apa aia blestemata !"

Atunci... inteleptul l-a intrebat: "Ce-ti doreai cel mai mult cand erai sub apa ?"
Tanarul a raspuns: "Aer !"
Inteleptul i-a spus : "Cand o sa-ti doresti succesul la fel de mult cum iti doreai aerul atunci o sa-l atingi."


Amintiti-va ca succesul, la fel ca si viata, este o cale, nu o destinatie ! Prin urmare gasiti bucurie in munca voastra altfel nu veti fi in stare sa o duceti la bun sfarsit ! Munciti cu bucurie si determinare, caci aceasta va poate duce spre succes.


RUGACIUNEA - un remediu puternicOamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau   sanctuarele.   Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul "material" al acestui fenomen divin. 
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de  Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .

  "Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele  din organismul uman, ea repară şi structura grav  afectată a conştiinţei."
    Profesorul Slezin a  făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat   electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau   şi a captat un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.   Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă   mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce   persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al   biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul   somnului profund sau al  rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta   stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o importanţă  vitală pentru orice persoană.


   Este un fapt cunoscut că  bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi  afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar  sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât   vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

    Slujbele bisericeşti  ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la   Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus  peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii  unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în   biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

     Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la   Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a   instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.


De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos.
     Proteinele viruşilor se  încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.   Malakovskaia. Semnul  crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii  patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi   lacuri. Este chiar mai eficient decât   aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

     Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

     A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea   Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai  mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
   Astfel,  recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.


     Spectrograful indică o densitate optică mai   mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles   sensul rugăciunilor şi l-ar  fi păstrat.
 Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

    Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

     "Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot   sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai   mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană  credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât,    schimbările au fost nesemnificative.

   Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română Cristina M. C1999-2009  "Pravda Ru"


 Oameni care   erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli   mentale au suferit transformări miraculoase. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage.  

     Apa sfinţită nu este  numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine  inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.