marți, 25 ianuarie 2011

IN CAUTAREA SUCCESULUI

Un tanar era in cautarea succesului. A studiat carti, a participat la cursuri, a intrebat oameni de succes... dar totusi nu reusea sa patrunda marele mister !

Intr-o zi, tanarul nostru l-a vizitat pe un batran foarte intelept, ce locuia in celalalt capat al lumii, intr-o cocioaba construita pe malul unei ape :

"Imi doresc mai mult ca orice sa fiu un om de succes. Dar nu reusesc decat sa bat pasul pe loc. Spune-mi maestre, care este secretul succesului ?".

Maestrul l-a privit senin, : "Vezi apa aceasta care susura pe langa noi ?"
"Da maestre !"
"Urmeaza-ma si vei afla cand vom fi ajuns pe partea cealalta !"

Maestrul si-a luat toiagul sau noduros si s-a pornit sa treaca apa ce isi croia involburata albia prin solul stancos.
Tanarul l-a urmat nerabdator insa se tinea cu dificultate pe picioare, caci apa curgea cu putere. Iar maestrul... nu ii spunea nici un cuvant.

Pe cand apa ii ajunsese deja pana la gat, tanarul se impiedica de toiagul batranului si... pe cand incerca sa se ridice simti mana acestuia deasupra capului sau, impingandu-l nemiloasa sub nivelul apei. Disperarea tanarului crestea in timp ce se zbatea sa isi salveze viata. Cand aproape ca isi pierduse orice speranta, maestrul ii dadu drumul, lansandu-l pe tanar sa traga o gura mare de aer.

Apoi isi continua drumul catre celalalt mal ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.
Tanarul isi reveni cu dificultate si porni inciudat catre malul pe care il astepta batranul !

"Batran nebun ! Mi-ai promis ca imi arati ce este succesul dar... n-am aflat nimic ! Ba mai mult... ai incercat sa ma ineci in apa aia blestemata !"

Atunci... inteleptul l-a intrebat: "Ce-ti doreai cel mai mult cand erai sub apa ?"
Tanarul a raspuns: "Aer !"
Inteleptul i-a spus : "Cand o sa-ti doresti succesul la fel de mult cum iti doreai aerul atunci o sa-l atingi."


Amintiti-va ca succesul, la fel ca si viata, este o cale, nu o destinatie ! Prin urmare gasiti bucurie in munca voastra altfel nu veti fi in stare sa o duceti la bun sfarsit ! Munciti cu bucurie si determinare, caci aceasta va poate duce spre succes.


2 comentarii: