vineri, 3 iunie 2011

UNTUL DE SHEA



Untul de shea are proprietati extraordinare de reparare a pielii. Se extrage din nucile arborelui de karite(Shea) ce creste salbatic in savanele din vestul si centrul Africii, necesitand 50 de ani pentru a ajunge la maturitate. 
De ce este untul de shea atat de benefic? Deoarece el este imbogatit in mod natural cu vitaminele A, E si F precum si cu alte vitamine si minerale ce contribuie la regenerarea celulara si la un aspect vizibil mai tanar al pielii. Vitamina E creste circulatia si fluxul sanguin la nivelul tegumentului si astfel permite oxigenarea tesuturilor avand efect anti-oxidant si de protectie impotriva radicalilor liberi. Impreuna cu vitamina A ajuta la formarea colagenului care combate ridurile si alte semne de imbatranire a tenului. Vitamina F contine acizi grasi esentiali care ajuta la protectia si revitalizarea parului si pielii afectate. Acestia sunt in principal acizii stearic si oleic si acidul cinamic care produc o bariera naturala impotriva razelor ultraviolete( SPF 6) si a agresiunilor factorilor de mediu, iar latexul din compozitie ajuta chiar la prevenirea unor alergii solare. Textura untului este una fina care patrunde usor in piele, permitandu-i sa respire fara sa astupe porii, si conferindu-i suplete, calmare si hidratare intensa.
Untul de shea are astfel o larga utilizare:
• pielea uscata si iritata, in eczeme, psoriazis si arsuri minore
• pete rosii, piele decolorata, cicatrici si riduri
• vergeturi, acnee, alergii
• balsam pentru buzele uscate si crapate
• ca antiinflamator in dureri articulare
• imbunatateste relaxarea musculara si rigiditatea
• reface elasticitatea tegumentului
• dupa peeling, epilat sau expunere la soare
Untul de shea se poate folosi in stare pura, fiind extrem de rafinat si cu un miros placut. El este unul dintre cele mai bine vandute produse si dintre cele mai utilizate fiind tot mai mult recomandat de catre medicii dermatologi.


Sandru Gabriela
Medic rezident dermatovenerologie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu